My Life in Burns »
Transplantation in Turkey »

Kamuoyu Açıklamaları »








KAMUOYU AÇIKLAMASI


İnternette Tümgeneral Mutlu Arıkan'a ait olduğu ileri sürülen yasadışı dinlemeye ilişkin ses kasetlerine dayalı olarak, CHP 24. Dönem Zonguldak milletvekili müvekkilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın "Emekli Orgeneral Şener Eruygur ve emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon'u kullanarak, Kent Otel'deki toplantılara katılımını sağladığına" yönelik iddialar, kamuoyunda gündem değiştirerek, MİLLETİN İRADESİNİN HİÇE SAYILDIĞI gerçeğini örtbas etmek amacına yönelik TAMAMIYLA GERÇEKDIŞI BİR ÇİRKİN İFTİRADAN İBARETTİR.

Şu hususu önemle belirtmek isteriz ki, 2001 yılında TBMM'de kurulan Diyalog Grubu, daha sonra meclis çatısı altından çıkarak, 16 Mart 2006 tarihinde, Eski Dışişleri Bakanı Sn. Kamran İnan'ın önderliğinde, Kent Otel'de 80 katılımcı ile bir toplantı düzenleyerek, kuruluşunu kamuoyuna duyurmuş siyasal bir oluşumdur. AY'nın 33. ve 68.maddesi kapsamında, tamamıyla kamuoyuna ve basına açık biçimde cereyan eden bu toplantılara, müvekkilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın yanı sıra, iktidar partisine mensup bakan ve milletvekilleri ile devlete uzun yıllar hizmet etmiş, kamuoyunun yakından tanıdığı eski bakanlar, bürokratlar, öğretim üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi olan çok sayıda saygın isim de katılmıştır. Nitekim, Milli Egemenlik Hareketi'nin bu toplantıları ile kamuoyuna yaptığı yazılı açıklamalarının, o tarihlerde birçok basın-yayın organında haber olarak yayınlanması da, bu gerçeği teyit etmektedir.

Diyalog Grubu, 14 Ocak 2008 tarihinde, yine Sn. Kamran İnan önderliğinde, daha geniş bir katılımla "Milli Egemenlik Hareketi'ni" başlatmıştır. "Milli Egemenlik Hareketi", Lozan Anlaşması'nın 85. yıldönümü olan 24 Temmuz 2008 tarihinde, basına bir açıklama yaparak, ilk genel seçimlere katılmak üzere, kurulacak yeni siyasi partinin eşgüdüm komitesinin oluşturulduğunu ilan etmiştir. Müvekkilimiz Prof.Dr.Mehmet Haberal, Milli Egemenlik Hareketi'nin, AY'nın 33. ve 68.maddesi kapsamında Kent Otel'de ve bilahare Patalya Oteli'nde tamamıyla kamuoyuna açık bir şekilde gerçekleştirilen bu toplantılarına, mesleki faaliyetlerinin imkan verdiği ölçüde zaman zaman iştirak etmiştir. Milli Egemenlik Hareketi'nin, düzenlediği bu toplantılara katılan kişiler arasında, emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon'da bulunmaktadır. Emekli Orgeneral Mehmet Şener Eruygur ise, Milli Egemenlik Hareketi'nin, Kent Otel'de düzenlediği toplantılara hiçbir şekilde iştirak etmemiştir.

Müvekkilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal, hiçbir şekilde, adı geçen kişilere, Milli Egemenlik Hareketi'nin toplantılarına katılmaları için herhangi bir telkin, teşvik ya da yönlendirmede bulunmamıştır. Tam tersine, İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın klasörleri arasındaki telefon görüşmelerine bakıldığında, emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon'un, iş yoğunluğu nedeniyle, bu toplantılara katılamayan müvekkilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal'a serzenişte bulunduğu açıkça görülmektedir. Kaldı ki, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde, uzun yıllar en üst düzeyde görev almış bu kişilerin, müvekkilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından kandırılarak, bu toplantılara katılımlarının sağlandığının ileri sürülmesi, inandırıcılıktan uzak olmasının yanı sıra, adı geçen kişileri son derece rencide eden bir ithamdır.

Anayasa ile her ferde tanınmış kutsal bir hak olan SİVİL TOPLUM FAALİYETLERİNDE BULUNMA (AY md. 33) ve PARTİ KURMA ile PARTİLERE GİRME HAKKININ (AY md. 68), kamuoyunda İLLEGAL BİR FAALİYETMİŞ GİBİ GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILMASI, üzülerek söylemek gerekirse, ÜLKEMİZİN İLERİ DEMOKRASİ GÖRÜNTÜSÜ ALTINDA, bir İFTİRA REJİMİNE SÜRÜKLENDİĞİNİ ortaya koymaktadır. Nitekim, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde, CHP'den 24.dönem Zonguldak Milletvekili seçilen müvekkilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın EVRENSEL HUKUK İLKELERİ, AİHS, ANAYASA ve CMK'nun temel ilkeleri ile EMSAL YARGI KARARLARI gözardı edilerek, 27 aydır hukuksal hiçbir gerekçe gösterilmeksizin SİYASİ BASKI ile hürriyetinden kasten mahrum edilmiş olması MİLLİ İRADENİN HİÇE SAYILDIĞININ somut göstergesidir.

Müvekkilimiz CHP 24.Dönem Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından her zaman olduğu gibi tüm sorumlular hakkında derhal YASAL İŞLEM başlatılacağını belirtir, işbu açıklamamızı, gündem değiştirmek amacıyla, gerçekdışı iftiralarla yanıltılmaya çalışılan kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

01.07.2011
CHP 24.DÖNEM ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ
PROF. DR. MEHMET HABERAL
VEKİLLERİ
Av. Dilek Helvacı
Av. Yasemin Antakyalıoğlu


01.05.2009 tarihinden itibaren ziyaretçi sayısı : 12129145