My Life in Burns »
Transplantation in Turkey »

Kamuoyu Açıklamaları »








KAMUOYU AÇIKLAMASI


Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından bir kısım hakimler aleyhine açılmış bulunan sorumluluğa ilişkin tazminat davaları ile ilgili olarak Yargıtay 4. Hukuk Dairesinde yapılan yargılamanın hızlı ve süratle neticelendirildiği yönünde, taraflı ve gerçek dışı yayınlar yapıldığı anlaşıldığından, kamuoyunun yanlış yönlendirilmesinin önüne geçilmesi bakımından işbu kamuoyu açıklamasını yapmak gerekmiştir.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesinde "ilk derece mahkemesi sıfatıyla" görülerek karara bağlanan tazminat davaları, 28.08.2009 tarihinde açılmıştır. Yargıtay, bu nitelikteki davaları görüşürken ilk derece mahkemesi sıfatıyla hareket etmekte olup; temyiz makamı statüsünde değerlendirilmemelidir. Yargıtay’ın ilk derece mahkemesi sıfatıyla baktığı davalar son derece az ve sınırlı sayıdadır.

Tarafımızdan 28.08.2009 tarihinde açılan davaların ilk celsesi 15.12.2009’da görülmüş, devamla 23.02.2010, 13.04.2010, 08.06.2010 günlü oturumlar icra edilmiştir. Bu konuda ilgili dairenin kararı 10 ay sonra verilmiştir. Delillerin tümü toplandıktan sonra 08.06.2010 günlü duruşmada, davaların kabulü yönünde nihai karar tesis edilmiştir. Davalı hakimler Daire kararına karşı temyiz kanun yoluna müracaat etmişlerdir. Temyiz incelemesi halen Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nda devam etmektedir. Gerekçeli kararın taraflara tebliği söz konusu değildir.Yargıtay genel kurulunun kararıda 14 ay sonra onanmıştır. Bu konuda müvekkilimizin yaşam hakkı ihlal edilmiş olup denilenlerin aksine bu haliyle gecikmiş bir karardır.

Müvekkilimizce açılan ve Bu aşamalardan geçen davalarla ilgili olarak, söz konusu davaların hızla incelenip sonuçlandırıldığı yönünde basında yer alan taraflı ve yanlı yayınların gerçekle bağdaşmadığı son derece kesin ve nettir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz olunur.

Prof. Dr. Mehmet Haberal Vekilleri
Avukat Serdar Özersin - Avukat Efsun Ünal

01.05.2009 tarihinden itibaren ziyaretçi sayısı : 12131964