My Life in Burns »
Transplantation in Turkey »

Kamuoyu Açıklamaları »








VATAN GAZETESİ GENEL YAYIN KURULU BAŞKANLIĞI'NA


Vatan Gazetesi'nin 21.08.2009 günlü nüshasının, 14. sayfada, "Haberal Hoca, Ecevit'i zorla basın karşısına çıkarttı" manşetinden verilen ve Recai BİRGÜN isimli şahsın yapmış olduğu asılsız ve objektiflikten uzak açıklamaları içeren, şahsım ve Rektörü bulunduğum Başkent Üniversitesini konu alan haber nedeniyle bazı gerçeklerin açıklanmasında zaruret bulunmaktadır

Recai BİRGÜN isimli şahsın, haber içeriğinde yer alan anlatımlarının tamamı gerçek dışı, asılsız ve dayanaksızdır. Öncelikle belirtmek isterim ki anılan şahısın ifadelerinin devam etmekte olan ve kamuoyunda Ergenekon Davası olarak bilinen davanın konusuyla ilgisi bulunmamaktadır. Kasıtlı ve bilinçli olarak dava ile ilgisi bulunmayan, tamamen kurgusal bir senaryo yazılarak, hakkımda suç yaratılma çabası içerisine girilmiştir. Tabii ki hakkımda yazılan bu senaryo ile ilgili olarak, merhum Başbakanın o dönemki tedavi ve teşhisini yapan doktorların dinlenmesine gereksinim duyulmadan, Recai BİRGÜN isimli şahsın benimle ilgili vermiş olduğu taraflı, ve kastlı ifadelere dayalı olarak soruşturma savcılarınca iddianame tanzim edilmesi, hukuk ve adalete gölge düşürdüğü gibi son derece manidardır. Bu şahsın tarafsız ve objektif olabilmesi hayatın olağan akışına terstir. Çünkü anılan şahısla ilgili olarak yapmış olduğum suç duyuruları neticesinde ikame olunan ceza davaları ve şahsı aleyhine ikame ettiğim tazminat davaları halen devam etmektedir. Son olarak da Recai BİRGÜN isimli şahsın, hakkımda yürütülen soruşturmada tanık sıfatıyla vermiş olduğu ifade içeriğinde yer alan, gerçek dışı ve kişilik haklarımı ihlal eden beyanları sebebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğumu ve tazminat davası açtığımı belirtmek isterim.

Merhum Başbakan Bülent ECEVİT, 04.05.2002 tarihinde Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesine yatırılmış, tedavisi tamamlanarak 05.05.2002 de taburcu edilmiş, 17.05.2002 tarihinde şikayetleri nedeniyle tekrar yatırılmış 27.05.2002 tarihinde tedavisi tamamlanarak taburcu edilmiş, son olarak da 28.05.2002 tarihlerinde başka bir şikayetin belirtilmesi üzerine Ankara Oran'da bulunan evinden bizzat tarafımdan alınarak, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesine götürülmüş ve uzman doktorlarca tüm tetkikleri yapılmıştır. Merhum Başbakan aynı gün saat 11:00'de yapmış olduğu Basın Toplantısına Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesinde tedavisini üstelen doktorlar ile beraber tarafımdan götürülmüştür. Sayın Ecevit’in daha sonraki kontrolleri kendi evinde günlük doktorlarımızın kontrolünde 15 günde bir devam etmiştir.

Merhum Başbakan'a Başkent Üniversitesi Hastanesi uzman hekimlerince yapılan tüm teşhis ve tedavilere ilişkin belgeler, Sayın Rahşan ECEVİT'e ve dönemin Başbakanlık müsteşarı Sayın Ahmet ŞAĞAR'a Başbakanlıktaki makamında tarafımdan teslim edilmiş olup tüm belge, kayıt ve raporlar, Devlet arşivlerinde yer almaktadır.

Ayrıca Sayın Bülent ECEVİT, tedavisinden yıllar sonra, Başkent Üniversitesi'ne ait yayın Kuruluşu olan Kanal B televizyonun ekiplerini üç kez Orandaki evinde konuk olarak kabul etmiştir.

İlki; 31.10.2004 tarihinde yayınlanan "Çıkış Noktası” programıdır ve Türkiye'de medya konu edilmiştir. Merhum Bülent ECEVİT ile evinde röportaj yapılmıştır.
İkincisi; 06.03.2005’te yine Merhum Bülent ECEVİT'in evinde röportaj yapılmak suretiyle, “Kıbrıs Harekatı”nın konu edildiği programdır.
Üçüncüsü ise; 20.07.2005 tarihli "Hariciye Kliniği" adlı programdır ve Merhum Bülent ECEVİT programa, konuk olarak katılmıştır.

Özet Olarak;
  1. Recai Birgün isimli şahsın soruşturma ile ilgisi olmayan konularda dinlenmesi kasıtlı olarak suç yaratma amacı taşımaktadır. Bu şahıs gerçek dışı bilgi ve beyanlarla soruşturmayı yönlendirmek istemiştir.
  2. Gerçekte bilgisi olmayan konularda kişinin tanıklık yapması ve gerçeğe aykırı beyanlarda bulunması ceza hukuku anlamında suç olup bu sebeple Recai Birgün hakkında tazminat davası açılmış ve hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

Saygılarımla.
Prof.Dr.Mehmet Haberal     
Başkent Üniversitesi Rektörü



01.05.2009 tarihinden itibaren ziyaretçi sayısı : 12131850